taxpappa.blogg.se

Humor och allvar i en ljuvlig symbios

Det är skillnad på service och service.

Publicerad 2015-07-22 11:08:13 i Allmänt,


Igår gick jag förbi Picard på Karlavägen. Tycker att det är en ganska skum affär med allt fryst men de har ganska goda desserter. Jag blev lite sugen och tittade in i butiken. Det var helt folktomt så jag tänkte jag chansar. Jag frågade den trevlige killen innanför dörren om det var okej att jag snabbt smet in med min lilla tax? För jag kommer aldrig någonsin att binda honom utanför en affär med alla psykfall som springer omkring på stan.
-Det är ok, säger killen, välkommen.  Jag blev jätteglad och gick in i butiken. När jag nästan var framme vid frysboxen med desserterna uppenbarar sig en ung kvinna. Hon tvärstannar när hon får se mig och tax och utbrister: -MAN FÅR INTE HA HUNDAR HÄR, DU MÅSTE GÅ UT!! 
-Men din kollega sa att det var ok, sa jag förvånat.
-Han hade fel, var vänlig att genast gå ut.
Jag kan förstå på visst sätt hennes reaktion, men samtidigt, alla varor är hermetiskt  inplastade, lagda i en kartong som i sin tur ligger i en väl tillsluten frysbox. Men eftersom jag är servicemänniska ut i fingerspetsarna tycker jag situationen kunde lösts på annat sätt. Hon kunde tillexempel sagt: -Min kollega visste nog inte men efter du ändå kommit in kan du väl säga vad du ska ha så hjälper jag dig medan du väntar utanför.
Men icke. 
Jag tycker det här med hundförbud pga allergier är lite löjligt. Det finns ju avsevärt fler människor som INTE är allergiska än motsatsen. Det vore till exempel bättre att det ÄR allergiska får sitta längst bak i bussen och att det fanns speciella rum för just allergiker än för att tvinga hundägare gå in bakvägen och förpassas till små utrymmen. Har folk alltid varit allergiska mot pälsdjur eller har det uppkommit senare? Kan inte tänka mig att det lät så här på vikingatiden: 
-Till häst bror Viking, så beger vi oss ut och rövar och plundrar. 
-Naej, jag tål inte hästar så jag tar cykeln istället.
Jag var och åt lunch häromdan på en restaurang på Östermalm det vita dukar och bordsservering med ett namn jag inte vill nämna för att inte riskera att de får militanta allergiker i hasorna. Men när jag frågade på vinst och förlust gick det utmärkt att komma in och äta med min lilla tax då det var dåligt väder ute. Visst finns det nyansskillnader. Jag menar det är skillnad om man kommer med en liten hund på armen eller en blöt och lerig St Berhardshund. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela