taxpappa.blogg.se

Humor och allvar i en ljuvlig symbios

Hög som ett hus och skor av en kudde.

Publicerad 2015-05-29 19:30:01 i Allmänt,


Igår hände något roligt. Gevalia har en kampanj nu som heter: Boka en annorlunda fika. Där kan man anmäla sig att få fika på en annorlunda plats som man kanske inte hade kommit till annars. Det har tyvärr varit proppfullt i Stockholm en längre tid men jag lyckades boka in min mor och min styvfar att besöka Hållö fyr utanför Smögen och fika med fyrvaktaren. De hade en lyckad dag och min fantastiska mamma som alltid där om sig och kring sig, lyckades få dem att sätta upp mig på väntelista i Stockholm ifall det skulle bli något återbud. Bara någon dag senare ringde telefonen från gevalia och sa att det blivit en ledig plats på ett av ställena. Jag tackade naturligtvis ja och fick till min glädje veta att det var i stuckatörens hus som fikan skulle äga rum. Just det ställe som jag helst av allt ville se. Så igår var det alltså dags. Jag visste inte riktigt hur det skulle gå till, om det skulle filmas eller så. Men jag tog det säkra före det osäkra och klädde mig lite snitsigt ifall det skulle lurpassa någon talangscout i kulisserna och jag skulle bli upptäckt och flytta till Hollywood. Jag tog på mig ett par jeans i en ljus kanelfärg, mina nya skor som jag låtit sy upp i London av en kudde.

 Svart t-shirt och svart kavaj samt en ljusgrön Hemésnäsduk i bröstfickan som jag fick i avskedspresent jag slutade på NK, där var det ordning minsann. Väl utanför huset möttes jag av representanter från gevalia och stadsmuseet som anordnade eventet. Det var bara jag och två till så det blev en väldigt intim och personlig stund. Vi visades runt i det vackra huset innan vi slog oss ner i salongen vid det dukade kaffebordet. 

 akorna och bakverken var helt magiska och då är jag en kännare av rang. Tyvärr har glömt bort vad bageriet hette som de kom ifrån. Vi hade ett trevligt samtal om historia och Stockholm förr i världen och skillnaden mellan då och nu. 

 ag tror att jag drack fyra koppar kaffe och åt säkert lika många bakverk. Jag vet inte ifall det var sockret eller koffeinet som gjorde det men jag kände mig hög när jag en stund senare var på väg hem. Solen sken, jag kände mig frisk och mina steg var som vanligt. Jag kände mig faktiskt lite småläcker det är jag gick gatan fram. Jag var väldigt trött när jag kom hem men samtidigt väldigt nöjd med dagen. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela